Letná dovolenková sezóna sa naplno rozbieha a ak si ju chcete užiť s rodinou a priateľmi, máme pre vás dobrú správu. Bratislavské letisko ako najväčšie letisko na Slovensku ponúkne počas tejto sezóny až 2 500 charterových letov a rozširuje sa aj počet pravidelných leteckých liniek do viacerých krajín.

Ako portál urbanfit.sk informovala Veronika Ševčíková, hovorkyňa bratislavského letiska, od júna pribudnú z Bratislavy tri úplne nové pravidelné linky. Uplynulý piatok mohli cestujúci využiť novú linku Raynairu do holanskehého Eindhovenu. „Od 13. júna pribudne nová sezónna pravidelná linka do Katánie na Sicílii od českej spoločnosti Smartwings a od 28. júna bude spustená nová pravidelná linka do Dalamanu v Turecku od írskeho Ryanaiu),“ povedal predseda predstavenstva Letiska M. R. Štefánika Jozef Pojedinec.

Charterové lety pre dovolenkárov

Tí, ktorí si kúpili letnú dovolenku cez cestovnú kanceláriu, využijú bratislavské letisko na charterový let do svojej vysnívanej destinácie.„Najviac nepravidelných dovolenkových charterových letov je naplánovaných z Bratislavy do Antalye v Turecku a späť, a to až 903. Nasleduje Hurghada v Egypte, Monastir v Tunisku, Burgas v Bulharsku, egyptské letovisko Marsa Alam, grécky Solún, Podgorica v Čiernej Hore či Heraklion na Kréte,“doplnil Pojedinec.

Počas júna otvorí svoje letnú leteckú sezónu aj český dopravca Smartwing. „Spoločnosť otvorí z Bratislavy dvanásť sezónnych pravidelných liniek a to na ostrovy Rodos, Kréta, Zakyntos, Cyprus, Malta, Korfu, Malorka, do talianskych letovísk Olbia, Katania, Lamezia Terme, pribudnú aj linky do Burgasu či Malagy,“ doplnila Ševčíková.

Česká letecká spoločnosť Smartwings prevádzkuje sezónne pravidelné linky každoročne v letnom období od júna do októbra. Letenky je možné zakúpiť si ich na webovej stránke spoločnosti www.smartwings.com.

Prehľad nepravidelných dovolenkových charterových destinácií z letiska Bratislava

Zdroj: Letisko M. R. Štefánika Bratislava

Súvisiace články
Latest Posts from Urbanfit.sk

Pridaj komentár