Článok prečítate za: 1 min

Každý, kto chodil na obedy do školskej či obdobnej jedálne má pri slove pečienka veľmi podobný vizuálny záblesk. Slabo hnedá zmes s ryžou a uhorkami. Ja osobne si to pamätám v dobrom. V školskej jedálni varili dobre a k pečienke som si nikdy nevybudoval negatívnu emóciu. Horšie to už bolo pri jej varení, keď mi nie vždy vyšla tak, ako mala. Raz bola príliš tvrdá, inokedy som nadával pri zahusťovaní. Výsledok nie vždy uspokojivý. Pečienky mám veľmi rád, a preto bolo treba vymyslieť veci inak.

Tento recept je jednoduchý a zároveň je výsledok vždy veľmi chutný. Pečienky nebudeme variť, ale piecť. Do surovín dám síce množstvá, no kľudne si ich upravte podľa chute. Hlavne čo sa týka pomeru medzi pečienkou a prosciuttom, no aj množstva chilli papričiek.

Čo potrebujeme:

  • 250g kuracích pečienok
  • prosciutto alebo inú sušenú šunku
  • sójovú omáčku ( 3-4 PL)
  • horčicu (2PL)
  • vodu (2dcl)
  • chilli papričky (0 – príliš veľa)
  • cibuľu (2 ks)
  • cesnak (1-2 strúčiky)
  • hrniec / misku vhodnú do rúry

Postup:

  • pečienky umyjeme, osušíme, zbavíme blán a nečistôt. Snažíme sa nechávať čo najväčšie kusy
  • cibuľu nakrájame na mesiačiky
  • cesnak nakrájame na drobno
  • prosciutto nakrájame alebo natrháme na väčšie kúsky

Všetko aj spolu s ostatnými ingredienciami zmiešame do hrnca. Vložíme hrniec do predhriatej rúry (220). Nezakrývame! Pečieme až kým sa voda úplne neodparí. Zvyčajne mi to vyjde na cca 40 minút, no je pravdou že čas nikdy neriešim, proste pozerám na priebežný stav. Keď budú 2/3 vody odparené, obrátime pečienky. Žiadne zbesilé miešanie prosím. Keď je voda odparená, máme hotovo a servírujeme. Ja osobne mám strašne rád ako prílohu čerstvý chlieb, kyslú uhorku a tatársku omáčku.

 

, , ,
Súvisiace články
Latest Posts from Urbanfit.sk