Keď si odmyslíte prípravu cesta, zistíte, že alsaská pochúťka tarte flambée je skutočná rýchlovka. Stačia dobré ingrediencie a do 10 je jedlo hotové. A to už nehovoríme o tom, ako rýchlo je zjedené, keďže ide o skutočnú dobrotu.

Na štyri porcie budete potrebovať:
200g Mecom Sibír salámy
200ml crème fraîche (kyslá smotana s vysokým obsahom tuku)
100g plnotučného tvarohu
3 cibule
soľ a čierne korenie

Na samotné ceste budete potrebovať:
400g hladkej múky
200ml vlažnej vody
8g sušeného droždia
štipka soli

Najprv si pripravíme kvások tak, že droždie rozmiešame s dvoma lyžicami vlažnej vody a necháme približne 15 minút odpočinúť na teplom mieste. Do kvásku prisypeme preosiatu múku, zvyšok vody a pripravíme hladké cesto, ktoré necháme 45 minút vykysnúť.

Cesto rozdelíme na tri až štyri diely a vyvaľkáme obdĺžníkovité tvary, ktoré potrieme zmesou crème fraîche a tvarohu, posypeme cibuľou na prúžky nakrájanou salámou Sibír.

Pečieme vo vopred rozohriatej rúre 10 – 12 minút pri teplote 250°C. Iba upozorňujeme, že toto jedlo je veľmi návykové a ideálne ako víkendová večera.

Súvisiace články
Latest Posts from Urbanfit.sk

Pridaj komentár