Uvažujete nad zaujímavými víkendovými raňajkami alebo originálnou večerou? Máme pre vás ideálny tip v podobe zapekaných vajíčok s Gombaseckou klobásou od Mecomu.
Suroviny na prípravu 4 porcií:
100 g Gombaseckej klobásy Mecom
400 ml drvených paradajok
400 ml červených fazuliek
2 strúčiky cesnaku
100 g Gombaseckej klobásy Mecom
100 g cheddaru
soľ, čierne korenie
5 vajíčok
Čas prípravy 30 minut
Paradajku si zmiešame s fazuľkami. Pridáme pretlačený cesnak a ochutíme soľou a čiernym korením. Klobásu si nakrájame nadrobno. Cheddar nastrúhame. Do zapekacej misky uložíme na spodok paradajkovo fazuľkovú zmes. Navrch rozbijeme vajíčka, posypeme klobáskou a cheddarom. Pečieme v rúre vyhriatej na 220 stupňov cca 20 minút. Podávame s čerstvým chlebíkom.